Calon-calon yang layak menduduki peperiksaan Pembantu Tadbir N19 sudah tentu sudah bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan ini pada 28 April 2021 ini nanti.

Calon Exam Pembantu Tadbir N19  usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Dapatkan contoh soalan Pembantu Tadbir N19, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini.

Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!


Pihak SPA dah buat panggilan untuk exam Pembantu Tadbir N19 pada 28 April 2021  ini.  Pada kali ini, exam Pembantu Tadbir N19  dengan format penilaian hanya 2 Seksyen sahaja iaitu 
  • Daya Menyelesaikan Masalah
  • Kefahaman BAHASA INGGERIS


Persediaan Exam Pembantu Tadbir N19


Sebelum itu, apa persediaan yang perlu dilakukan untuk menduduki exam Pembantu Tadbir N19? Antara persediaan yang boleh dilakukan ialah
  • membuat persediaan yang rapi
  • membuat rujukan yang tepat
  • mempunyai keyakinan yang tinggi
  • berdoa dan pengharapan yang memuncak
Guna rujukan teras ini, sebelum menduduki peperiksaan Pembantu Tadbir N19


Tiada jaminan untuk anda lulus. Tapi inshaAllah ianya akan membantu anda. Semak di web perkongsian calon lain sebelum anda.

Panduan ini bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan PEMBANTU TADBIR ini. 

Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Bagaimana Rujukan Ini Bantu anda?


Jimat masa anda!

Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda terutamanya nota berkaitan Matematik! Anda bakal jimat 72 JAM!

Tahu bagaimana soalan ditanya!

Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.

Huraian format terkini

Jelas format 2019! Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!



Contoh Soalan Pembantu Tadbir N19 


Di bawah adalah contoh soalan-soalan yang telah disediakan sebagai panduan kepada calon exam Pembantu Tadbir N19.





Calon yang dipanggil sebenarnya boleh berjaya. Tapi perlukan bantuan yang tepat sebagai motivasi untuk berjaya. Tengok macam mana calon-calon sebelum ni hadapi exam lepas beli rujukan ini;






Post a Comment