Exam Online Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41. Calon-calon yang layak menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41 sudah tentu sudah bersiap sedia untuk menduduki peperiksaan ini pada 27 Ogos ini nanti.

Calon Exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41usah risau kerana anda berada di tempat yang betul untuk mendapatkan panduan dan rujukan soalan peperiksaan. Kami di Tim Infokerjaya akan membantu anda untuk mendapatkan gambaran awal tentang peperiksaan ini.

Dapatkan contoh soalan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41, yang boleh membantu calon-calon untuk membuat persediaan awal untuk menduduki peperiksaan ini.

Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!


Format Exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41


Pihak SPA dah buat panggilan untuk exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41 pada 27 Ogos ini.  Pada kali ini, exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41 dengan format penilaian hanya 3 Seksyen sahaja iaitu 
  • Pengetahuan AM
  • Daya Menyelesaikan Masalah
  • Kefahaman BAHASA INGGERIS

Daya Menyelesaikan Malasah

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai aspek-aspek daya penyelesaian masalah dengan soalan-soalan konsep matematik, menginterpretasi data dan kemahiran logik. Seksyen ini juga menguji calon dalam kemahiran matematik, kepantasan menjawab soalan dalam tempoh masa yang terhad.

Kefahaman Bahasa Inggeris

Dalam seksyen ini, calon akan diuji mengenai kemahiran berbahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau petikan esei dan menjawab berdasarkan pemahaman anda. Soalan ini adalah dalam bentuk penggunaan tatabahasa Inggeris.

Persediaan Exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41


Sebelum itu, apa persediaan yang perlu dilakukan untuk menduduki exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41? Antara persediaan yang boleh dilakukan ialah

  • membuat persediaan yang rapi
  • membuat rujukan yang tepat
  • mempunyai keyakinan yang tinggi
  • berdoa dan pengharapan yang memuncak
Guna rujukan teras ini, sebelum menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41


Tiada jaminan untuk anda lulus. Tapi inshaAllah ianya akan membantu anda. Semak di web perkongsian calon lain sebelum anda.

Contoh Soalan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41


Di bawah adalah contoh soalan-soalan yang telah disediakan sebagai panduan kepada calon exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41.






Calon yang dipanggil sebenarnya boleh berjaya. Tapi perlukan bantuan yang tepat sebagai motivasi untuk berjaya. Tengok macam mana calon-calon sebelum ni hadapi exam lepas beli rujukan ini;



Untuk Maklumat berkaitan jawatan kosong, panduan kerjaya dan lain-lain, sila join Channel Telegram terbaru kami https://t.me/ikerjaya

9 Comments

  1. good luck for those yang ambik this exam!all the best

    ReplyDelete
  2. Persediaan yang macam ni boleh buat dada berdebar jadi tenang...
    MOga mereka yang menghadapi peperiksaan boleh dapatkan tips dan panduan peperiksaan ni..

    ReplyDelete
  3. Tq sharing banyak berkaitan exam. Senanglah ena nak refer sbb selalu dpt exam online tapi xlulus. Huhu

    ReplyDelete
  4. Wahhhh nervous lah sebab khamis nie nak jawap exam PTD. Dulu jawab susah betul. Kena baca banyak benda

    ReplyDelete
  5. Persediaan yang rapi memang sangat perlu untuk yang nak ambil exam Pegawai Tadbir Diplomatik. Belajar juga supaya kawal rasa gemuruh supaya tak beri kesan masa jawab exam.

    ReplyDelete
  6. Wah thanks sis for sharing this information, memang kena buat persiapan secukupnya sebelum exam.

    ReplyDelete
  7. Kefahaman bahasa inggeris mmg penting ketika sesi temuduga kan. Tq for the tips

    ReplyDelete
  8. Mamang sangat berguna semua tips ni. And all the best bagi semua.

    ReplyDelete
  9. Good luck pada semua yang akan menjalani ujin secara online pegawai tadbir diplomatik hehehehe kita pernah apply juga jawatan tu tak ada rezeki. Sekarang dah ada e-book lagi memang mudah lah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post